تغییر رشته بدم برنامه نویس بشم؟!
- بهدست: یاسر کریمی
- دستهبندی: تجربه
- برچسبها: انتخاب رشته, برنامه نویسی, تجربه, تغییر رشته, کار
امروز صبح داشتم ویرگول چک می کردم که به یک مطلبی بر خوردم:
در این پست نظر دوستان را خوندم و متاسفانه برخی از دوستان طرز نگاه نادرستی به برنامه نویسی ( و مهندسی کامپیوتر ) دارند.
این طور نیست که هر کسی آمده، برنامه نویسی یاد گرفته، پولدار شده یا جاده موفقیت براش سنگ فرش شده گفتن بفرما این جاده موفقیت برو جلو!
هر رشته و فنی، نیازمندی ها و مهارت های خودش داره
برای برنامه نویس شدن و داشتن یک حداقل دستمزد شما نیاز دارید حداقل یک کتاب بخرید و بخوانید و کمی تمرین کنید
اما برای مهندس کامپیوتر شدن (و داشتن حقوقی مناسب ) داستان خیلی متفاوته! به این سادگی نیست.
تشخیص ابن دوتا از هم خیلی سخت نیست یک مصاحبه گر خوب به سادگی می فهمد شما در کدام سطح هستید
اما سراب این دوتا استارت آپ! همه فکر می کنن برن برنامه نویسی را یادبگیرند بعدش اسنپ یا زود فود دوم را بسازند و حالا باید پول پارو کنند!
یک شب پولدار شدن از برنامه نویسی سرابی بیش نیست!
چون حتی یک مهندس کامپیوتر هم نمی تواند اسنپ یا زود فود دوم بسازد چه برسد به یک برنامه نویس!
مهندس کامپیوتر فقط می تواند بخش فنی این سیستم ها بسازد در حالی که یک سیستم فقط بخش فنی نیست و خیلی چیز های دیگر هم دخیل است.
بعضی ها فقط آگهی های استخدام می بینند و فکر می کنند کار در رشته کامپیوتر و برنامه نویسی زیاد هست در حالی که برعکس است، اصلا این طور نیست چون تعداد کسانی که از رشته های غیر تخصصی وارد دنیای کامپیوتر شدن زیاد شدن و برنامه نویسی خوب یاد نگرفتن و اصول مهندسی نرم افزار بلد نیستن مدت زمان کمی می توانند در یک شرکت کار کنند و مرتب جایگاه خود را در یک شرکت ترک می کنند و شرکت برای یک جایگاه تکراری پشت سر هم اگهی می زند!!
والبته بسیاری از این شرکت ها، شرکت هایی تازه تاسیس و کوچک هستند خواندن این مطلب که در آن یک آگهی استخدام را بررسی کردم خالی از لطف نیست:
مفت کار نکنید!! بررسی یک آگهی استخدامی – بخش اول
در کل توصیه می کنم قبل از دانشگاه رشته و علاقه تون یکی کنید!
اگر وارد رشته ای شدید سعی کنید در همان رشته به اوج برسید مطمئن باشید مهندسین کامپیوتر آن قدری فضول هستند که برای رشته شما نرم افزار های خوبی تولید کرده باشند که نیاز شما را پاسخگو باشد( وحتی حس کنجکاویتان را ارضا کند) از آن نرم افزار ها به حد کمال استفاده کنید.
اگر باز هم خواستید رشته خودتان عوض کنید کم کم شروع کنید به مطالعه یک زبان برنامه نویسی ( برای کسایی که از رشته های دیگه می خوان برنامه نویسی یاد بگیرند) روبی ، پایتون یا PHP گزینه های خوبی هستند بقیه زبان ها کمی سخت گیری بیشتر نسبت به این زبان ها دارند که یادگیری و کار با آنها سخت می شود و مطمئن باشید خیلی ها در این راه نظرشان را عوض می کنند.
اگر هم خواستید بدانید تفاوت یک مهندس کامپیوتر با یک برنامه نویس چیست این مطلب را بخوانید:
بدون دیدگاه